Terug naar start pagina Nieuws Activiteiten Contact


Internationale Business Club Netwerk "IBC Netwerk" bijeenkomst bij de ING Bank Delft

IBC netwerk was op 23 mei 2007 te gast bij de ING Bank Delft. Het was in vele opzichten een bijzondere avond. VBM Business Club was voor het eerst officieel te gast bij IBC Netwerk. Met meer dan 70 deelnemers was dit tevens een van de meest druk bezochte bijeenkomsten van IBC Netwerk en voor het eerst werd er ook een buffet aangebonden.

IBC-voorzitter Navid Otaredian prees de goede samenwerking tussen beide clubs en de flexibiliteit van de ING Bank en VBM BC. Hij bedankte ook gastvrouw Sabria El Masoudi(ING Bank) die de locatie beschikbaar stelde. Hij meldde dat IBC Netwerk steeds meer groeit en erkenning heeft gekregen van andere businessclubs en werkgevers verenigingen, VNO-NCW en MKB en Kamer van Koophandel.

Tevens benadrukte hij de intensieve samenwerking met Management Centrum De Baak en dat IBC Netwerk en AdveXis helpen met het werven van Internationaal (bi-cultureel) talent voor De Baak.  

Voorzitter Pierre Heijnen van VBM BC meldde dat de club inmiddels 170 leden telt en blijft groeien. Van gastheer ING Bank kwam Roy Budjhawan interessant cijfermateriaal presenteren over (Westerse en niet-westerse) allochtone en autochtone ondernemers in Nederland. Met name Chinese en Turkse ondernemers doen het goed in Nederland. Antilliaanse ondernemers blijven wat achter. ING gaf aan bedrijfsplannen zo objectief mogelijk te beoordelen o.a. op basis van een computerscan. Management Centrum De Baak belichtte een aantal programma’s voor ondernemers, waaronder Creatief Ondernemen en wedstrijd New Venture. Aanwezigen werden uitgenodigd om op 14 juni de Special Event van DE Baak te bezoeken. De thema is “Creatief Ondernemerschap”. Meer informatie is te vinden op www.specialevent.nl. Joris Kleinveld, voorzitter van de ICT Kring Delft, voorspelde enthousiast dat de nieuwe Google uit ICT-stad Delft (200+ bedrijven) afkomstig zal zijn en dat een heuse Gouden Eeuw opnieuw in aantocht is in de 'mooiste en slimste stad van Nederland'. 

IBC Voorzitter Navid Otaredian meldde dat er in september een thema avond georganiseerd gaat worden over de creditverlening aan startende en groeiende bedrijven. Management centrum De Baak, Economen Kring Delft en MKB Delft en de RABO Bank hebben hun medewerking al toegezegd.

De zeer geslaagde gezellige avond werd besloten met een uitstekende Marokkaans buffet verzorgd door Mevrouw El Marini lid van IBC Netwerk. Het buffet werd aangebonden door de ING Bank en AdveXis BV.

Fotos van de bijeenkomst: